(2007'de kaleme alınmış bir yazıdır)
Hikayenin baslangici, bundan 2 sene oncesine dayanir. L1 in vosunun tekerlekleri, surekli jant uzerinde gezmeyi sevmektedir. Buna bir turlu cozum bulunamaz. Son olarak bir hafta icerisinde 4 lastik birden janta inince, bunun sonuncusu da lastik tamirinden donerken olunca, artik L1 bir karar verme zorunda oldugunu hisseder. Ya delirecektir, ya dunyadaki tum lastikcileri paralayacaktir yada lastiklerini yenileyecektir.
Lastikler yenilenir. Jant dogrultma yapilir vb.
L1 in hikayesi soyle devam ediyor..
Gectigimiz pazartesi sabahi L1, vosunun iki on lastiginin janta indigini, sag arka lastigin de janta inmek uzere goz kirptigini fark eder.
Kabus tekrar baslamistir !!
Lastikcinin biri, "cok yogunum gelemem" demektedir. Diger lastikci (arabanin bulundugu siteyi ogrendikten sonra ve birazda telefondaki sesin bir kadina ait olmasi nedeniyle (biraz miiii?? Bu, ayri bir tartisma konusu olup, gerekirse derinlemesine irdelenecektir- ) "Tabi mutlaka hallederiz ama defalarca arabanin oldugu yerden dukkana gidip gelmek gerekiyor. (Ic sesim : tabi, tabi !!) Ayrica teknik servis ucreti de aliyoruz. Size toplam 150 ytl ye malolur" demektedir (bu cumleden sonra, ic sesimin neler soyledigini burada yazamayacagim! !). Bir baska lastikci de "size biraz pahaliya malolur ama isimizi garantili yapariz" cumlesini sarf ederek, 2. lastikcinin yolundan gitmektedir. .
Kabus tekrar baslamistir (demistim ben, demistim!!)
Sonuc: 3 gun gecer ve vos hala jantlari uzerindedir.
Cevrede akil veren cok boldur. "Lastikci cagirmak lazim" yada "Cakmakla calisan pompalardan alsana" yada "bu lastikcilerin hepsi boyle valla" seklinde engin !! ve derin !! ve yol aydinlatici !!, feyz alinmasi gereken !!! yorumlar yapan bir suru insanla konusulur..
Derin bir nefes alinir ve utanarak Tahsin aranir (Evet utanarak.. Cunku Tahsin'in isi, gucu vardir. Evi yada is yeri de cok yakin degildir. Normal sartlar altinda L1 kod adli voscu, her ne kadar Tahsine "sekerim" diyecek bir hukuka sahipse de, onu boyle bir konu icin rahatsiz etmek istemez. Ama artik caresiz ve ofkelidir)..